Ιδιοπαθής Πολυποειδής Χοριοειδική Αγγειοπάθεια

Τεστ Amsler
Έλεγχος Ωχράς Κηλίδας – Πίνακας Amsler
19 Δεκεμβρίου 2017
Καπνίζετε; 20 σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος στα μάτια και την όραση...όσες και ένα πακέτο τσιγάρα
Καπνίζετε; 20 σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος στα μάτια και την όραση…όσες και ένα πακέτο τσιγάρα
17 Μαρτίου 2018

Η ιδιοπαθής πολυποειδής χοριοειδική αγγειοπάθεια (PCV) είναι μια σπάνια-και μέχρι σήμερα άγνωστης αιτιολογίας-νόσος η οποία επηρεάζει ανθρώπους μέσης ηλικίας 50-65 ετών.Εμφανίζεται με αιφνίδια ελάττωση της όρασης και στα δύο μάτια.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από πολυποειδείς διογκώσεις(ανευρίσματα) συνήθως στην περιοχή της ωχράς κηλίδας και λιγότερο συχνά στην περιθηλαία περιοχή, που εμφανίζουν έντονη διαρροή ή/και αιμορραγία.
Αυτές οι πολυποειδείς αλλοιώσεις είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των φωτοϋποδοχέων και επηρεάζουν πολύ την οπτική οξύτητα του ασθενή.
Σε ελάχιστες περιπτώσεις γίνεται αυτόματη απορρόφηση της εξίδρωσης και της αιμορραγίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται φωτοδυναμική αγωγή, αντιαγγειογενετικές ενδοβολβικές ενέσεις και παράλληλη χρήση βοηθημάτων χαμηλής όρασης.

Τα βοηθήματα χαμηλής όρασης επιλέγονται, συνταγογράφονται και παρέχονται αποκλειστικά από την ειδική στη χαμηλή όραση Οπτομέτρη. Τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης επιτρέπουν στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές ασχολίες του, ενώ συγχρόνως εκπαιδεύουν και βελτιώνουν την εναπομείνασα όραση.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα όρασης που απασχολεί εσάς ή κάποιο συγγενικό/φιλικό σας πρόσωπο,

μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 32 35 131 - 210 32 37 622

για να κλείσετε μια ΔΩΡΕΑΝ εξέταση από την Ειδική Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη.

error: Content is protected !!