Γυαλιά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή | optometris.gr

Γυαλιά Υπολογιστή – Προστασία από την Μπλε Ακτινοβολία

Παράγοντες Κινδύνου για τη Χαμηλή Όραση
Παράγοντες Κινδύνου για τη Χαμηλή Όραση
22 Σεπτεμβρίου 2017
Εφαρμογή Ειδικών Φακών Επαφής για Κερατόκωνο
Εφαρμογή Φακών Επαφής για Κερατόκωνο
23 Σεπτεμβρίου 2017
Παράγοντες Κινδύνου για τη Χαμηλή Όραση
Παράγοντες Κινδύνου για τη Χαμηλή Όραση
22 Σεπτεμβρίου 2017
Εφαρμογή Ειδικών Φακών Επαφής για Κερατόκωνο
Εφαρμογή Φακών Επαφής για Κερατόκωνο
23 Σεπτεμβρίου 2017
Γυαλιά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Τα γυαλιά υπολογιστή και tablet με φίλτρο για τη μπλε ακτινοβολία ενδείκνυνται για όσους έχουν ξηροφθαλμία, προδιάθεση για καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επίσης, είναι ιδανικά για όσους έχουν χειρουργηθεί από καταρράκτη ή νοσούν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας καθώς θεωρούνται η πιο ευάλωτη ομάδα στην έκθεση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις οθόνες.

Η οθόνη του Η/Υ ,του κινητού αλλά και της τηλεόρασης φωτίζεται από λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED (δίοδοι εκπομπής φωτός) είναι πιθανό να εξοικονομούν ενέργεια, όμως κλινικές έρευνες απέδειξαν πως απειλούν σοβαρά τα μάτια και την όραση.
Πόνος στα μάτια, μάτια ξηρά και ερεθισμένα, αδυναμία εστίασης σε μακρινά αντικείμενα, πονοκέφαλος, είναι μόνο μερικά από τα συνήθη συμπτώματα που οφείλονται στην έκθεση των ματιών στη μπλε ακτινοβολία (μπλε φως) που εκπέμπεται από τις οθόνες.

Τα γυαλιά Η/Υ CSR με ειδικό φίλτρο απορρόφησης της μπλε ακτινοβολίας παρέχουν ιδανική προστασία γιατί δεσμεύουν το 97% της τοξικής – για την όραση και τα μάτια – ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας, αποτρέποντας την εκδήλωση καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Τα γυαλιά υπολογιστή CSR έχουν ελαφρώς κίτρινο χρώμα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε έχει μυωπία, υπερμετρωπίααστιγματισμό ή πρεσβυωπία.Όσοι δεν φορούν γυαλιά και όσοι χρησιμοποιούν φακούς επαφής τα γυαλιά-φίλτρα CSR κατασκευάζονται χωρίς βαθμούς.
Τα γυαλιά υπολογιστή CSR εξουδετερώνουν την οπτική κόπωση,αυξάνουν τις χρωματικές αντιθέσεις χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα και βελτιώνουν το βάθος πεδίου.
Για τα παιδιά που το οπτικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οι φακοί των ματιών τους είναι απόλυτα διαυγείς και η απόσταση μεταξύ οθόνης και ματιών είναι σαφώς μικρότερη, η χρήση των γυαλιών Η/Υ με φίλτρο είναι αναγκαία ώστε να μην υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην όραση τους.

Τα γυαλιά Η/Υ CSR κατασκευάζονται στη Βαρκελώνη και συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας.