Γυαλιά-Φίλτρα προστασίας - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Όραση στη Μέση Ηλικία
Όραση στη Μέση Ηλικία
18 Σεπτεμβρίου 2017
Όραση και Παιδί
Όραση και Παιδί
18 Σεπτεμβρίου 2017
Όραση στη Μέση Ηλικία
Όραση στη Μέση Ηλικία
18 Σεπτεμβρίου 2017
Όραση και Παιδί
Όραση και Παιδί
18 Σεπτεμβρίου 2017
Γυαλιά-Φίλτρα προστασίας

Τα εξειδικευμένα γυαλιά-φίλτρα προστασίας είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους με χαμηλή όραση και νόσους όπως: εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθειαγλαύκωμα, μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, δυστροφία κωνίωννόσο Stargardt’s, αλφισμό, δυσχρωματοψία και αχρωματοψία.
Είναι όμως εξίσου χρήσιμα και ξεκούραστα για ανθρώπους με φωτοευαισθησία, φωτοφοβία και για όσους έχουν χειρουργηθεί από καταρράκτη ή γλαύκωμα.

Τα γυαλιά-φίλτρα προστασίας δεν είναι απλά γυαλιά ηλίου, σε αντίθεση με τα γυαλιά ηλίου επιτρέπουν μόνο σε συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός να εισχωρήσουν στα μάτια. Αυτή η επιλεκτική δίοδος φωτός ανάλογα το βαθμό της ευαισθησίας,τις ανάγκες, τη νόσο και τις δραστηριότητες του ασθενούς, είναι που τα καθιστά μοναδικό και αναγκαίο βοήθημα χαμηλής όρασης καθημερινής χρήσης τόσο για ανοιχτούς,όσο και για κλειστούς χώρους.

Τα γυαλιά-φίλτρα προστασίας φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία,την ιώδη ακτινοβολία (μπλε ακτινοβολία) όπως και πολλά από αυτά φιλτράρουν ακόμα και την υπέρυθρη ακτινοβολία. Δηλαδή τα γυαλιά-φίλτρα προστασίας “διαχειρίζονται” το φως που φτάνει στα μάτια, μεγιστοποιώντας τη λειτουργική όραση χωρίς όμως να περιορίζουν τη φωτεινότητα.

Τα γυαλιά-φίλτρα προστασίας μειώνουν τις ενοχλητικές ανακλάσεις του φωτός που δημιουργούν θάμβο στα μάτια, ενισχύουν την αντίληψη των φωτεινών αντιθέσεων (contrast), εξουδετερώνουν τις λάμψεις, βελτιώνουν την προσαρμογή της όρασης στις αλλαγές φωτεινότητας (από το έντονο φως στο σκοτάδι και αντίστροφα) και ανακουφίζουν τα ευαίσθητα στο φως μάτια. Επιτρέπουν στον ασθενή ανεξαρτήτως της οπτικής οξύτητας και της νόσου να δει με περισσότερη ευκρίνεια, να ξεχωρίσει πιο εύκολα τα χρώματα και να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία στο χώρο.

Τα γυαλιά-φίλτρα προστασίας κατασκευάζονται σε πολλά χρώματα με διαφορετική διαπερατότητα φωτός όπως και ιδιότητες, και σε πολλά σχέδια.

Η εξειδικευμένη στη χαμηλή όραση Οπτομέτρης είναι η μόνη αρμόδια που έχει την επιστημονική γνώση και μπορεί να συμβουλέψει τον ασθενή για τη σωστή επιλογή του γυαλιού-φίλτρου προστασίας μιας και σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς νοσούν από περισσότερες από μία νόσους, π.χ. εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε συνδυασμό με καταρράκτη, γλαύκωμα σε συνδυασμό με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, κ.α.