Σίδερη Φλώρα - Μήλος - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μαρτυρίες ασθενών
Παπαθεοδοσίου Ευαγγελία – Κατερίνη
13 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Μωράτου Θεοδώρα – Αθήνα
14 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Παπαθεοδοσίου Ευαγγελία – Κατερίνη
13 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Μωράτου Θεοδώρα – Αθήνα
14 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Προ 20ετίας, σε ηλικία 40 ετών σε έναν τυπικό οφθαλμολογικό έλεγχο ,διαπιστώθηκε πως έχω εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ξηράς μορφής και στα δυο μάτια. Αρχικά η μείωση της όρασης ήταν μικρή,με την πάροδο του χρόνου όμως η όραση μου μειώθηκε πολύ. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω στην τηλεόραση ξένη ταινία,να ξεχωρίσω τα πρόσωπα των γνωστών από απόσταση,να διαβάσω και φυσικά ούτε να βελονιάσω. Ρώτησα αν στο εξωτερικό θα μπορούσα να βοηθηθώ και μου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Το 2014 σε μία εκπομπή στην τηλεόραση είδα σε μια συνέντευξη την Ειδική Οπτομέτρη Κα Τατιάνα Σκούταρη να εξηγεί πως μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας με γυαλιά χαμηλής όρασης από την Αμερική και έτσι την επισκέφτηκα αμέσως.
ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ, ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΩ ΧΡΟΝΙΑ… Μπορώ ξανά και κυκλοφορώ άνετα,ξεχωρίζω τα πρόσωπα των οικείων μου, βλέπω να ράψω και να διαβάσω,όλα αυτά εκπαιδεύοντας τα μάτια μου με τη χρήση των ειδικών γυαλιών τα οποία αύξησαν την όραση μου. Μετά από σύσταση της Κας Σκούταρη,προμηθεύτηκα πριν λίγους μήνες και ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης για μακριά που μου δίνει 95% όραση,το οποίο χρησιμοποιώ για πολύ μακρινές αποστάσεις και επίσης για να διαβάζω τους υπότιτλους στις ξένες ταινίες στην τηλεόραση.
Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτήν την εξέλιξη και που μπορώ να βοηθήσω και τα εγγόνια μου στο διάβασμα που πριν δεν μπορούσα.