Η ιστορία μας - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μαρτυρίες ασθενών
Κυριακοπούλου Έλενα – Αθήνα
1 Σεπτεμβρίου 2017
Τατιάνα Ν. Σκούταρη
4 Σεπτεμβρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Κυριακοπούλου Έλενα – Αθήνα
1 Σεπτεμβρίου 2017
Τατιάνα Ν. Σκούταρη
4 Σεπτεμβρίου 2017
Οπτικά Σκούταρη

Η οικογένεια Σκούταρη, εδώ και τρεις γενιές έχει αφιερωθεί με πάθος στη φροντίδα και την αποκατάσταση της Όρασης.
Το 1926 το πρώτο κατάστημα οπτικών ιδρύεται από τον Κωστή Σκούταρη στο Κάϊρο στην οδό 44, Midan Ibrahim Pasha (πλατεία Όπερας).
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργαστήριο οπτικών ειδών της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, όπου την εποχή εκείνη ανθεί και μεγαλουργεί το Ελληνικό στοιχείο.
Το 1951 ο γιος του Νικόλαος Σκούταρης είναι ο πρώτος Έλληνας που παίρνει την ειδικότητα του Οπτομέτρη από το Πανεπιστήμιο City University of London και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University.
Με το τέλος των σπουδών του επιστρέφει στο Κάϊρο, όπου και προσφέρει υψηλότατο επίπεδο επιστημονικών γνώσεων στην οικογενειακή επιχείρηση Οπτικών Σκούταρη.
Παντρεύεται την Αγγελική Παρθενιάδη, κόρη του Γιώργου Παρθενιάδη, ιατρού διευθυντού του Ιστολογικού τμήματος του Κοτσικείου Νοσοκομείου Αλεξανδρείας και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Διεθνούς Μαιευτηρίου Αλεξανδρείας.
Το 1963, μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση του Νάσερ, η οικογένεια Σκούταρη εγκαθίσταται στην Αθήνα και μεταφέρεται ο Οπτικός Οίκος Σκούταρη στην οδό Πανεπιστημίου 25-29.
Ο Νικόλαος Σκούταρης ήταν μέλος του British College of Optometry, FBCO, FACLP, πρόεδρος του Επιστημονικού συλλόγου Οπτομετρών Ελλάδος. Ήταν δε ο πρώτος Οπτομέτρης που εφάρμοσε φακούς επαφής στην Ελλάδα.
Το 1981 η μεγαλύτερη κόρη του Μαριλένα Σκούταρη αποφοιτεί από τα ΤΕΙ Αθηνών με πτυχίο Οπτικού και ξεκινά να εργάζεται δίπλα στον πατέρα της.
Το 1989 η μικρότερη κόρη του Τατιάνα Σκούταρη αποφοιτεί από την σχολή Οπτομετρίας του Πανεπιστήμιου Complutense de Madrid. Της προσφέρεται η θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας στον τομέα Φακών Επαφής σε ηλικία μόλις 23 χρονών. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο για 6 χρόνια.Ταυτόχρονα εξειδικεύεται στη Χαμηλή Όραση στις Η.Π.Α και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης Χαμηλής Όρασης σε συνεργασία με την αδερφή της.