Ζήσης Γεώργιος - Αθήνα - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μαρτυρίες ασθενών
Μωράτου Θεοδώρα – Αθήνα
14 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Γρεβενίτης Γεώργιος – Έδεσσα
18 Απριλίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Μωράτου Θεοδώρα – Αθήνα
14 Μαρτίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Γρεβενίτης Γεώργιος – Έδεσσα
18 Απριλίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών

Από την ηλικία των 30 ετών άρχισα να ψάχνομαι με τα μάτια μου γιατί καταλάβαινα πως ότι γυαλιά και να έβαζα η όρασή μου δεν ήταν ικανοποιητική. Στα 37 μου διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, όταν ήδη είχα χάσει ολοκληρωτικά την κεντρική όραση από το αριστερό μου μάτι. Ευτυχώς το δεξί μάτι ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Επισκέφτηκα περίπου 40 οφθαλμιάτρους χωρίς να καταφέρει κανείς να μου δώσει γυαλιά με τα οποία να δω καλύτερα. Το μόνο που μου έλεγαν και επαναλάμβαναν,ήταν πως η επιστήμη προχωράει και να κάνω υπομονή…
Το 2015 είδα τυχαία στην τηλεόραση μια συνέντευξη της Κας Σκούταρη και έτσι την επισκέφτηκα αμέσως. Έκανε λεπτομερή έλεγχο της όρασης όπως κανείς μέχρι σήμερα, μου έδωσε ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης και άρχισα να εκπαιδεύω το δεξί μου μάτι. Σύντομα η οπτική μου οξύτητα ανέβηκε και μπορώ και οδηγώ πια και εκτός Αθηνών και να πάω ταξίδια που δεν μπορούσα χρόνια τώρα και περιοριζόμουν αναγκαστικά στις κοντινές και απαραίτητες διαδρομές.
Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που έχει αλλάξει εντελώς η καθημερινότητα μου. Ξεκίνησα να ασκώ και το αριστερό μου μάτι. Στη δουλειά βλέπω ακόμα και τα πιο μικρά καλώδια καθώς και όλες τις λεπτομέρειες. Πρόσφατα έφτιαξα και απλά γυαλιά πρεσβυωπίας με τα οποία μπορώ και διαβάζω πολύ μικρά γράμματα και οδηγίες. Προσπαθώ μαζί με την Κα Σκούταρη και έχω την απόλυτη σιγουριά πως θα τα πηγαίνω πάντα πολύ καλά.