Μπίλη Λουμπόφ - Θεσσαλονίκη - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μαρτυρίες ασθενών
Ελένη Μαραγιάννη- Κέρκυρα
10 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών
Μαγκριώτου Αναστασία – Θεσσαλονίκη
29 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών
Ελένη Μαραγιάννη- Κέρκυρα
10 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών
Μαγκριώτου Αναστασία – Θεσσαλονίκη
29 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών

Από το 2008 έχω εκφυλιστική αλλοίωση της ωχράς κηλίδας και στα δύο μου μάτια. Η όραση μου μειώθηκε απότομα. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω στην καθημερινότητα μου. Δεν μπορούσα να διασχίσω το δρόμο και να αντιληφθώ τις αποστάσεις,δεν μπορούσα καθόλου να διαβάσω,ούτε να ράψω ένα κουμπί. Έβλεπα τις εικόνες να πέφτουν η μια πάνω στην άλλη,το ίδιο συνέβαινε και με τα γράμματα.Έκανα στο νοσοκομείο τις ειδικές ενέσεις στα μάτια για αρκετό χρονικό διάστημα. Η όραση μου δεν βελτιώθηκε παρά μόνον η εκφύλιση έγινε ξηράς μορφής. Είχα στερηθεί πολύ το διάβασμα γιατί ως βιολόγος μου αρέσει να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στην επιστήμη μου,αλλά και γενικά να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία. Ένιωθα απελπισία και είχα συνεχή εκνευρισμό γιατί αισθανόμουν ανήμπορη να κάνω πολλά πράγματα.
Μετά από καιρό εντελώς τυχαία είδαμε μια μέρα στην τηλεόραση την κυρία Τατιάνα Σκούταρη να δίνει συνέντευξη για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Εξηγούσε πως ακόμα και αν η όραση είναι πολύ μειωμένη,υπάρχουν ειδικά γυαλιά που μπορούν να βοηθήσουν.Για πρώτη φορά ακούγαμε οικογενειακώς ότι υπάρχει λύση για το πρόβλημα μου,ψάξαμε στο internet και διαβάσαμε και άλλες πολλές συνεντεύξεις και δημοσιευμένα άρθρα της.
Κλείσαμε αμέσως ραντεβού και ταξιδέψαμε από την Θεσσαλονίκη για να με δει η ειδική Οπτομέτρης κα Σκούταρη. Μου σύστησε ειδικά γυαλιά έξ Αμερικής που δεν τα έβρισκα πουθενά αλλού, ούτε σε γιατρούς, ούτε σε καταστήματα οπτικών.
Η ΧΑΡΑ μου ήταν πολύ μεγάλη που με την πρώτη πήρα ένα κείμενο και άρχισα να διαβάζω ξανά σαν να μην έχω πρόβλημα. Έκτοτε διαβάζω τα πάντα: βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά ακόμα και τις οδηγίες των φαρμάκων που έχουν πολύ μικρά γράμματα. Μπορώ και περνάω την κλωστή στη βελόνα και να ράβω όπως παλιά!
Μέσα σε έξι μήνες η όραση μου βελτιώθηκε αισθητά. Νιώθω ξανά αυτόνομη ,ανέκτησα αυτοπεποίθηση και διάθεση για ζωή. Μαζί με μένα άλλαξε η ζωή και της οικογένειας μου που με βλέπουν χαρούμενη,αισιόδοξη και δραστήρια όπως πάντα ήμουν.