Κοκκινάκης Γιώργος - Αθήνα - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μαρτυρίες ασθενών
Παναγή Ευσταθία – Αθήνα
18 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Λιόγκα Μαρία – Αθήνα
19 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Παναγή Ευσταθία – Αθήνα
18 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών
Λιόγκα Μαρία – Αθήνα
19 Ιανουαρίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών

Δημόσιος υπάλληλος

Στο πρώτο έτος φοίτησης μου στο Πανεπιστήμιο συνειδητοποίησα πως δεν έβλεπα ιδιαίτερα καλά. Δύο χρόνια αργότερα το πρόβλημα έγινε τόσο έντονο που δεν μπορούσα πλέον να παρακολουθήσω τα μαθήματα ακόμα και αν καθόμουν στα μπροστινά έδρανα. Επισκέφτηκα δύο οφθαλμιάτρους που όμως δεν μου βρήκαν κάποιο πρόβλημα στα μάτια και έτσι πήγα και σε τρίτο ο οποίος με παρέπεμψε σε νευρολόγο όπου και διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η όραση μου συνεχώς χειροτέρευε και δυστυχώς δεν μπορούσα πια να πάω στο γήπεδο για να παρακολουθήσω αγώνα ποδοσφαίρου. Στη δουλειά μου δεν ανταπεξερχόμουν σωστά και αυτό με στεναχωρούσε πολύ.
Το 2005 ο πατέρας μου διάβασε μια συνέντευξη της κας Σκούταρη στην εφημερίδα και την επισκέφτηκα αμέσως για να με βοηθήσει ως ειδική.
Μου έβαλε φακούς επαφής και μου έδωσε γυαλιά χαμηλής όρασης για κοντινές και για μακρινές αποστάσεις.
Έκτοτε μπορώ όχι μόνον να διαβάζω, αλλά και να εργάζομαι άνετα. Η όραση μου μέσα στον πρώτο χρόνο διπλασιάστηκε. Παρακολουθώ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που τόσο μου αρέσουν στην τηλεόραση καθισμένος σε απόσταση χωρίς να χρειάζεται να κολλήσω το πρόσωπο μου στην οθόνη.
Σήμερα η όραση μου έχει υπερδιπλασιαστεί και έχει αλλάξει η ζωή μου.