Καδά Χρυσάνθη - Αθήνα - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια
Μελαχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια
19 Ιουλίου 2017
Παχυσαρκία και Διαταραχές της Όρασης
20 Ιουλίου 2017
Μαρτυρίες ασθενών

Στις αρχές του 2015 ξαφνικά μετά από μια λάμψη που εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μου δεν μπορούσα για περίπου 10 λεπτά να δω τίποτα,μετά από λίγο σιγά-σιγά επανήλθε το φως μου. Πήγα αμέσως στον Οφθαλμίατρο και αφού έκανα όλες τις εξετάσεις διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ξηρού τύπου και στα δύο μάτια. Με ενημέρωσαν πως η όραση μου σταδιακά θα μειωνόταν,έτσι και έγινε.
Σταμάτησα να διαβάζω τους υπότιτλους στην τηλεόραση και λίγο μετά τα βιβλία.Ήταν δύσκολο να κατέβω σκαλιά,τις ευθείες τις έβλεπα καμπύλες. Στο σούρουπο δεν μπορούσα να δω τα αυτοκίνητα,ούτε να καταλάβω σε πόση απόσταση βρίσκονταν. Η δυσκολία έγινε τρομερή και έτσι σταμάτησα να κυκλοφορώ μόνη μου. Επίσης δεν ξεχώριζα τα πρόσωπα,μπέρδευα την κόρη με την εγγονή μου.Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι οι γιατροί δεν μου έδιναν περιθώριο βελτίωσης. Κατέληξα να έχω κατάθλιψη γιατί ένιωθα άχρηστη,η ποιότητα της ζωής μου είχε χαθεί και έτσι κλείστηκα στο σπίτι.
Η αδερφή μου είδε στη τηλεόραση την κα Σκούταρη, έκλεισα ραντεβού για να κάνει αναλυτικό έλεγχο της χαμηλής όρασης και μέσα σε ένα μήνα πήρα το βοήθημα χαμηλής όρασης. Άρχισα να διαβάζω και να βλέπω ξανά τηλεόραση. Μπορώ και ανεβοκατεβαίνω μόνη μου τα σκαλοπάτια. Επίσης πριν φορέσω τα ειδικά γυαλιά της εξάσκησης,έβλεπα τους ανθρώπους διπλούς και τριπλούς,τώρα ευτυχώς αυτό σταμάτησε.
Έχει αλλάξει εντελώς η ψυχολογία και η ζωή μου,νιώθω χαρούμενη και είμαι ευδιάθετη.
Στην αρχή πρέπει να πω ότι τόσο εγώ,όσο και η κόρη μου-μετά από όσα είχαμε ακούσει και μας είχαν απογοητεύσει οι γιατροί πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να δω καλύτερα-ήμασταν πολύ επιφυλακτικές. Η κα Σκούταρη όμως είναι εξαιρετική επιστήμων, δεν τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν γι’αυτό πια της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, μα πάνω απ’όλα είναι άνθρωπος!