Ελένη Μαραγιάννη- Κέρκυρα - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Μπούμπουκα Χρυσάνθη – Αθήνα
9 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών
Μπίλη Λουμπόφ – Θεσσαλονίκη
18 Μαρτίου 2016
Μαρτυρίες ασθενών

Το 1995 διαγνώστηκα με οπτική νευρίτιδα και απόφραξη της κεντρικής αρτηρίας του αμφιβληστροειδούς στο αριστερό μου μάτι και χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Η όραση μου έπεσε κάτω από 2/10.
Δυστυχώς το 2010 παρουσιάστηκε ατροφία του οπτικού νεύρου, καθολική απώλεια ευαισθησίας και στένωση του οπτικού μου πεδίου στο δεξί μου μάτι,αλλά και καταρράκτης και στα δυο μου μάτια.
Επισκέφτηκα πολλούς οφθαλμιάτρους χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν συνέστηναν καμμία θεραπεία. Ήμουν απελπισμένη γιατί η όραση μου επιδεινωνόταν όλο και πιο πολύ. Έβλεπα σαν μέσα από ένα τζάμι που είχε πέσει βροχή.Προσευχόμουν να μην χάσω το φως μου. Κάποιος οφθαλμίατρος μου είπε πως υπάρχει μια ειδική Οπτομέτρης η οποία είναι η μόνη που μπορεί να με βοηθήσει να μην χάσω την όραση μου.
Τον Ιούνιο του 2015 επισκέφτηκα την Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη η οποία αφού έκανε επισταμένο οπτομετρικό έλεγχο για περίπου μια ώρα μου έδωσε βοήθημα χαμηλής όρασης. Από τότε μπορώ και διαβάζω ξανά με το αριστερό μου μάτι. Η όραση μου βελτιώθηκε. Έχει ανεβεί πολύ η ψυχολογία μου. Περπατάω πιο άνετα και η ζωή μου είναι καλύτερη. Στον έλεγχο που έκανε τον Μάρτιο του 2016 η κα Σκούταρη κατάφερε να βοηθήσει και το δεξί μου μάτι που οι γιατροί το θεωρούσαν σχεδόν τυφλό!!! Σε περίπου 6 μήνες θα μπορώ να πάρω γυαλιά για μακριά ώστε να βλέπω ακόμα καλύτερα.