Γ. Μάκης - Ζάκυνθος - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
10 αλήθειες που “λένε” τα μάτια για την υγεία σου
12 Απριλίου 2016
Ηλεκτρονικοί Αναγνώστες
Ηλεκτρονικοί Αναγνώστες
20 Ιουλίου 2016
10 αλήθειες που “λένε” τα μάτια για την υγεία σου
12 Απριλίου 2016
Ηλεκτρονικοί Αναγνώστες
Ηλεκτρονικοί Αναγνώστες
20 Ιουλίου 2016

Όλα ξεκίνησαν πριν σαράντα χρόνια από μια τυπική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο όπου και διαγνώσθηκα με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Μια ασθένεια που όπως μου εξήγησε ο οφθαλμίατρος δεν παίρνει γιατρειά, και ότι με την πάροδο του χρόνου απλά θα επιδεινώνεται. Πράγματι μετά από 25 χρόνια η διαφορά στην όρασή μου ήταν αισθητή, τόσο που είχε μειωθεί κατά 90%. Δυσκολευόμουν σε πολλές καθημερινές ανάγκες, και το χειρότερο όλων, έπαψα να είμαι ανεξάρτητος διότι χρειαζόμουν συνεχώς την βοήθεια κάποιου. Έτσι, στερήθηκα πολλά από τα πράγματα που αγαπούσα, όπως το διάβασμα, το περπάτημα, την εργασία μου και πολλά άλλα.
Όλα αυτά, μέχρι που άκουσα τυχαία μια συνέντευξη της κ. Τατιάνας Σκούταρη στην τηλεόραση, στην εκπομπή του κ.Παπαδάκη και αποφάσισα να την επισκεφτώ, γιατί δεν είχα τίποτα άλλο να χάσω. Και μόνο η επαφή μαζί της ήταν αρκετή να καταλάβω ότι βρήκα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημά μου.
Πλέον, ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντησή μας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της και με την βοήθεια των γυαλιών χαμηλής οράσεως, η όρασή μου έχει φτάσει σ’ένα απρόσμενα ικανοποιητικό επίπεδο, που μου επιτρέπει να ασχοληθώ με συνήθειες που είχα ξεχάσει.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τατιάνα μας, για την βοήθειά της αλλά κυρίως, γιατί μου έδωσε πίσω την χαμένη μου ελπίδα, επιτρέποντας μου να συνεχίσω να ονειρεύομαι ότι μαζί της, θα δω πολλά πράγματα ακόμα.