Γυαλιά Χαμηλής Όρασης - Χαμηλή Όραση - Οπτικά Σκούταρη
Εφαρμογή Φακών Επαφής
Εφαρμογή Φακών Επαφής
23 Σεπτεμβρίου 2017
Διάθλαση - Συνταγή Φακών Επαφής
Διάθλαση – Βαθμοί Φακών Επαφής
24 Σεπτεμβρίου 2017
Εφαρμογή Φακών Επαφής
Εφαρμογή Φακών Επαφής
23 Σεπτεμβρίου 2017
Διάθλαση - Συνταγή Φακών Επαφής
Διάθλαση – Βαθμοί Φακών Επαφής
24 Σεπτεμβρίου 2017
Γυαλιά Χαμηλής Όρασης

Σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση υγείας (WHO), ο αριθμός των ατόμων με μειωμένη όραση το 2014 υπολογιζόταν σε 246 εκατομμύρια με το 82% να είναι άνω των 50 ετών.
Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν πως το 80% των παθολογικών προβλημάτων όρασης μπορεί να προληφθεί και η όραση στο 95% των ασθενών με χαμηλή όραση μπορει να αποκατασταθεί με ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης.

Οι πιο συνήθεις νόσοι που οδηγούν στη χαμηλή όραση είναι:

Η χαμηλή όραση είναι ασθένεια, δεν είναι ένα διαθλαστικό πρόβλημα όπως η μυωπία και η πρεσβυωπία. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά γυαλιά ή φακούς επαφής. Οι βιταμίνες λειτουργούν μόνον ως συμπληρώματα διατροφής. Οι χειρουργικές επεμβάσεις ακόμα και σήμερα όσο κι αν υπόσχονται αποτελέσματα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πειραματικές προσεγγίσεις.

Γυαλιά χαμηλής όρασης ή χειρουργική επέμβαση;

Τελευταία, μια χειρουργική επέμβαση η οποία γίνεται σε ασθενείς τελικού σταδίου με ξηρά (ατροφική) εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που δεν έχουν χειρουργηθεί από καταρράκτη, θέτει σε κίνδυνο την ελάχιστη κεντρική όραση του καλού ματιού του ασθενούς εκμηδενίζοντας συγχρόνως την υγιή,χρήσιμη και απολύτως αναγκαία για τη φυσιολογική ζωή του ασθενούς, περιφερική όραση.
Ο ασθενής εκτός από τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, μπορεί να υποστεί τεράστια βλάβη στην υγεία του καθώς είναι πιθανό να χάσει περαιτέρω οπτική οξύτητα, να τραυματιστεί ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού του και να χρειαστεί μεταμόσχευση και κατά συνέπεια να διαταραχθεί σοβαρά ο ψυχισμός του.

Ποια είναι η λύση για την ενίσχυση της χαμηλής όρασης;

Γυαλιά χαμηλής όρασης με ειδικούς φακούς κατασκευασμένα στην Αμερική στα εργαστήρια που προμηθεύουν τη NASA με υπεραιευαίσθητα όργανα και τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς με χαμηλή όραση να συνεχίσουν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες χωρίς δυσκολία:

  • Τα γυαλιά χαμηλής όρασης είναι απολύτως λειτουργικά και εξατομικευμένα. Για τα δύο μάτια ή για το κάθε μάτι χωριστά, για διάβασμα, για κοντινές ή μακρινές εργασίες, για παρακολούθηση τηλεόρασης ή σχολικού πίνακα όπως και για ασφαλή μετακίνηση ακόμα και για οδήγηση αν η περίπτωση το επιτρέπει.
  • Τα γυαλιά χαμηλής όρασης είναι μοναδικά γιατί διαχέουν τις ακτίνες φωτός σε όλο τον αμφιβληστροειδή χιτώνα δηλαδή στην ωχρά κηλίδα και στην περιφερική περιοχή του αμφιβληστροειδή, διεγείροντας όλους τους φωτοϋποδοχείς, κωνία και ραβδία. Στη συνέχεια οι φωτοϋποδοχείς σε συνεργασία, μεταβιβάζουν το οπτικό σήμα μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο ο οποίος επεξεργάζεται την πληροφορία και τη μετατρέπει σε εικόνα απαλλαγμένη από θολερότητες και σκοτεινά σημεία (σκοτώματα) και ο ασθενής βλέπει σαν να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα όρασης.

Τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης υπάρχουν σε διαφορετικές μεγεθύνσεις και επιλέγονται με κριτήρια την οπτική οξύτητα,το οπτικό πεδίο και τις ανάγκες του ασθενή. Εστιαζόμενα με το χέρι ή αυτοεστιαζόμενα, η συστηματική τους χρήση εκπαιδεύει την εναπομείνασα όραση του ασθενή και αυξάνει την οπτική του οξύτητα, χαρίζοντας αυτονομία και ποιότητα ζωής.

Τα γυαλιά χαμηλής όρασης συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας από το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και χορηγούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο από την εξειδικευμένη στη χαμηλή όραση Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη.