"Από όλες τις αισθήσεις να εμπιστεύεσαι μόνο την όραση"

Αριστοτέλης

"Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακο σας"

Ιπποκράτης

A- A A+

Μεσογειακή διατροφή και όραση

Μεσογειακή διατροφή και όραση

Τα 10 Ναι και τα 4 Όχι της μεσογειακής διατροφής για τέλεια όραση.
Η ειδική Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη (optometris.gr) αξιολογεί και επιλέγει ανάμεσα σε εκατοντάδες τροφές εκείνες που μέσα από μελέτες ξεχωρίζουν για τον πλούτο τους σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που διασφαλίζουν υγιή μάτια και άριστη όραση.

 

Περισσότερα...

Αυτό είναι το κουίζ που σου βάζει τα γυαλιά (ηλίου)

Αυτό είναι το κουίζ που σου βάζει τα γυαλιά (ηλίου)

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ : Προστασία αλλά και μόδα,μας ομορφαίνουν και πρωτίστως μας σώζουν από ασθένειες και ανεπανόρθωτες βλάβες. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και καταρράκτης προκαλούνται και επιταχύνονται από την έκθεση στον ήλιο όταν δεν φοράμε ποιοτικά γυαλιά ηλίου. Το 10% των καρκίνων του δέρματος εκδηλώνεται στα βλέφαρα. Η υπερέκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δημιουργεί φωτογήρανση και είναι υπεύθυνη για προβλήματα στην όραση και στα μάτια. Τα γυαλιά ηλίου είναι αποτελεσματικά όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά και έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Η ειδική Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη,Επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης (www.optometris.gr) μας αποκαλύπτει τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα γυαλιά ηλίου.

 

Περισσότερα...

10 αλήθειες που "λένε" τα μάτια για την υγεία σου

10 αλήθειες που "λένε" τα μάτια για την υγεία σου

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, αιφνίδια απώλεια βλεφαρίδων, "πετάρισμα" του ματιού, είναι κάποια από τα σημάδια που μπορεί να μαρτυρούν τυχόν προβλήματα υγείας ή δυσλειτουργίες του οργανισμού μας.

Η ειδική Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη (optometris.gr) εξηγεί τι ελέγχει όταν εξετάζει τα μάτια και τι μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας στον καθρέφτη. 

 

Περισσότερα...

Η μυωπία φτάνει σε αναλογίες πανδημίας. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Η μυωπία φτάνει σε αναλογίες πανδημίας

Ο μισός πληθυσμός της γης μέχρι το 2050 θα έχει μυωπία. Εκτιμάται πως σήμερα 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μύωπες.Μέσα στα επόμενα χρόνια θα φτάσουν τα 2.6 δισεκατομμύρια και θα αυξηθούν σε 4.8 δισεκατομμύρια το 2050.
Η μυωπία είναι μια διαθλαστική ανωμαλία της όρασης που επιτρέπει να φαίνονται καλά μόνο τα κοντινά αντικείμενα, ενώ τα μακρινά φαίνονται θολά. Ο βολβός των μυωπικών ματιών ειναι πιο επιμηκυμένος με αποτέλεσμα οι φωτεινές ακτίνες από τα απομακρυσμένα αντικείμενα αντί να εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, εστιάζονται μπροστά από αυτόν.

 

Περισσότερα...

Χρειάζεται ο σκύλος μου γυαλιά;

Χρειάζεται ο σκύλος μου γυαλιά;

• Πόσο καλά βλέπει ο σκύλος μου;
• Διακρίνει τα χρώματα;
• Αναγνωρίζει φυσιογνωμίες;
Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες για τους τετράποδους φίλους μας. 

 

Περισσότερα...

alepou

nea exelixeis

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση στον ιστότοπο.