"Από όλες τις αισθήσεις να εμπιστεύεσαι μόνο την όραση"

Αριστοτέλης

"Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακο σας"

Ιπποκράτης

A- A A+

10 συμβουλές για την πρόληψη της Εκφύλισης της Ωχράς Κηλίδας

Ελπίδα για το Γλαύκωμα!

 Η ειδική στη χαμηλή όραση Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη, μας προτρέπει να εφαρμόσουμε τις παρακάτω συμβουλές για μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε από τη μάστιγα της εποχής, την Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας.

 

Περισσότερα...

Ελπίδα για το Γλαύκωμα!

Ελπίδα για το Γλαύκωμα!

Η ειδική στη χαμηλή όραση Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη, μας ενημερώνει για μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης του γλαυκώματος που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο.

 

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε έτοιμα γυαλιά πρεσβυωπίας από το φαρμακείο

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε έτοιμα γυαλιά πρεσβυωπίας από το φαρμακείο

Τα γυαλιά δεν είναι ένα απλό καταναλωτικό προϊόν. Η καλή και η κακή ποιότητα τους μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ματιών μας και την όραση. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα έτοιμα γυαλιά για κοντινή απόσταση και διάβασμα που πωλούνται στα φαρμακεία,στο διαδίκτυο,στις λαϊκές αγορές και στα περίπτερα,εκτός από πολύ φθηνά,είναι εξίσου καλά με τα γυαλιά πρεσβυωπίας που κατασκευάζονται κατά παραγγελία με συνταγή Οπτομέτρη ή Οφθαλμιάτρου...

 

Περισσότερα...

Μεσογειακή διατροφή και όραση

Μεσογειακή διατροφή και όραση

Τα 10 Ναι και τα 4 Όχι της μεσογειακής διατροφής για τέλεια όραση.
Η ειδική Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη (optometris.gr) αξιολογεί και επιλέγει ανάμεσα σε εκατοντάδες τροφές εκείνες που μέσα από μελέτες ξεχωρίζουν για τον πλούτο τους σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που διασφαλίζουν υγιή μάτια και άριστη όραση.

 

Περισσότερα...

Αυτό είναι το κουίζ που σου βάζει τα γυαλιά (ηλίου)

Αυτό είναι το κουίζ που σου βάζει τα γυαλιά (ηλίου)

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ : Προστασία αλλά και μόδα,μας ομορφαίνουν και πρωτίστως μας σώζουν από ασθένειες και ανεπανόρθωτες βλάβες. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και καταρράκτης προκαλούνται και επιταχύνονται από την έκθεση στον ήλιο όταν δεν φοράμε ποιοτικά γυαλιά ηλίου. Το 10% των καρκίνων του δέρματος εκδηλώνεται στα βλέφαρα. Η υπερέκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δημιουργεί φωτογήρανση και είναι υπεύθυνη για προβλήματα στην όραση και στα μάτια. Τα γυαλιά ηλίου είναι αποτελεσματικά όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά και έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Η ειδική Οπτομέτρης κα Τατιάνα Σκούταρη,Επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης (www.optometris.gr) μας αποκαλύπτει τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα γυαλιά ηλίου.

 

Περισσότερα...

alepou

nea exelixeis

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση στον ιστότοπο.