Μαρτυρίες ασθενών

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15

Είπαν για μας...

Αγγελική Κοσμά - Λεμεσός Κύπρος

εκφύλιση ωχράς κηλίδαςΑπέκτησα τον πρωτότοκο γιο μου το 1991. Λίγες βδομάδες μετά διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στο αριστερό μου μάτι. Καθώς όμως έβλεπα πολύ καλά με το δεξί μου μάτι,δεν με απασχόλησε να βρω κάποια θεραπεία.
Το 2000 γέννησα το δεύτερο μου παιδί και πάλι λίγες βδομάδες αργότερα εκδηλώθηκε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και στο δεξί μου μάτι. Η όραση μου μειώθηκε ραγδαία. Η ζωή μου ανατράπηκε εντελώς... Κοίταζα τα παιδιά μου και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να τα δω να μεγαλώνουν.
Όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν στην έκτη δημοτικού,ζητούσε βοήθεια για τα μαθήματα του και εγώ δυστυχώς δεν έβλεπα για να τον βοηθήσω. Τότε επισκέφτηκα πολλούς ειδικούς και όλοι μου έλεγαν ότι θα τυφλωθώ.
Φοίτησα στη Σχολή Τυφλών για ένα χρόνο γιατί είχα πιστέψει ότι θα ζούσα την υπόλοιπη ζωή μου ως τυφλή. Έκανα και φωτοδυναμική θεραπεία στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
Το 2002 είδα την κα Τατιάνα Σκούταρη στην τηλεόραση να δίνει συνέντευξη για τη χαμηλή όραση και τα οπτικά βοηθήματα που αφορούσαν σε άτομα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Αυτή η μέρα ήταν σταθμός ζωής για μένα, άλλαξε η ζωή όλων μας!
Από το 2002 με τη βοήθεια της κας Τατιάνας Σκούταρη μπορώ πάλι να ζω. Με τα βοηθήματα χαμηλής ορασης που χρησιμοποιώ αυτοεξυπηρετούμαι, εργάζομαι και φροντίζω την οικογένεια μου. Από τότε έρχομαι από την Κύπρο δυο φορές το χρόνο για επανέλεγχο της ορασης μου και των οπτικών μου βοηθημάτων. Τα βοηθήματα χαμηλής ορασης που χρησιμοποιώ, καθημερινά, είναι για μένα πηγή ζωής.
Ήμουν σχεδόν τυφλή και τώρα βλέπω! Ο Θεός να της χαρίζει υγεία για να βοηθάει τον κόσμο όπως βοήθησε και εμένα.

Ελένη Μαραγιάννη - Κέρκυρα

οπτική νευρίτιδαΤο 1995 διαγνώστηκα με οπτική νευρίτιδα και απόφραξη της κεντρικής αρτηρίας του αμφιβληςτροειδούς στο αριστερό μου μάτι και χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Η όραση μου έπεσε κάτω από 2/10.
Δυστυχώς το 2010 παρουσιάστηκε ατροφία του οπτικού νεύρου,καθολική απώλεια ευαισθησίας και στένωση του οπτικού μου πεδίου στο δεξί μου μάτι,αλλά και καταρράκτης και στα δυο μου μάτια.
Επισκέφτηκα πολλούς οφθαλμιάτρους χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν συνέστηναν καμμία θεραπεία. Ήμουν απελπισμένη γιατί η όραση μου επιδεινωνόταν όλο και πιο πολύ. Έβλεπα σαν μέσα από ένα τζάμι που είχε πέσει βροχή.Προσευχόμουν να μην χάσω το φως μου. Κάποιος οφθαλμίατρος μου είπε πως υπάρχει μια ειδική Οπτομέτρης η οποία είναι η μόνη που μπορεί να με βοηθήσει να μην χάσω την όραση μου.
Τον Ιούνιο του 2015 επισκέφτηκα την Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη η οποία αφού με εξέτασε περίπου μια ώρα μου έδωσε βοήθημα χαμηλής όρασης. Από τότε μπορώ και διαβάζω ξανά με το αριστερό μου μάτι. Η όραση μου βελτιώθηκε. Έχει ανεβεί πολύ η ψυχολογία μου. Περπατάω πιο άνετα και η ζωή μου είναι καλύτερη. Στον έλεγχο που έκανε τον Μάρτιο του 2016 η κα Σκούταρη κατάφερε να βοηθήσει και το δεξί μου μάτι που οι γιατροί το θεωρούσαν σχεδόν τυφλό!!!Σε περίπου 6 μήνες θα μπορώ να πάρω γυαλιά για μακριά ώστε να βλέπω ακόμα καλύτερα.

Γ. Μάκης - Ζάκυνθος

Όλα ξεκίνησαν πριν σαράντα χρόνια από μια τυπική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο όπου και διαγνώσθηκα με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Μια ασθένεια που όπως μου εξήγησε ο οφθαλμίατρος δεν παίρνει γιατρειά, και ότι με την πάροδο του χρόνου απλά θα επιδεινώνεται. Πράγματι μετά από 25 χρόνια η διαφορά στην όρασή μου ήταν αισθητή, τόσο που είχε μειωθεί κατά 90%. Δυσκολευόμουν σε πολλές καθημερινές ανάγκες, και το χειρότερο όλων, έπαψα να είμαι ανεξάρτητος διότι χρειαζόμουν συνεχώς την βοήθεια κάποιου. Έτσι, στερήθηκα πολλά από τα πράγματα που αγαπούσα, όπως το διάβασμα, το περπάτημα, την εργασία μου και πολλά άλλα.
Όλα αυτά, μέχρι που άκουσα τυχαία μια συνέντευξη της κ. Τατιάνας Σκούταρη στην τηλεόραση, στην εκπομπή του κ.Παπαδάκη και αποφάσισα να την επισκεφτώ, γιατί δεν είχα τίποτα άλλο να χάσω. Και μόνο η επαφή μαζί της ήταν αρκετή να καταλάβω ότι βρήκα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημά μου.
Πλέον, ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντησή μας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της και με την βοήθεια των γυαλιών χαμηλής οράσεως, η όρασή μου έχει φτάσει σ'ένα απρόσμενα ικανοποιητικό επίπεδο, που μου επιτρέπει να ασχοληθώ με συνήθειες που είχα ξεχάσει.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τατιάνα μας, για την βοήθειά της αλλά κυρίως, γιατί μου έδωσε πίσω την χαμένη μου ελπίδα, επιτρέποντας μου να συνεχίσω να ονειρεύομαι ότι μαζί της, θα δω πολλά πράγματα ακόμα.

Μπίλη Λουμπόφ - Θεσσαλονίκη

κφύλιση ωχράς κηλίδαςΑπό το 2008 έχω εκφυλιστική αλλοίωση της ωχράς κηλίδας και στα δύο μου μάτια.Η όραση μου μειώθηκε απότομα. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω στην καθημερινότητα μου. Δεν μπορούσα να διασχίσω το δρόμο και να αντιληφθώ τις αποστάσεις,δεν μπορούσα καθόλου να διαβάσω,ούτε να ράψω ένα κουμπί. Έβλεπα τις εικόνες να πέφτουν η μια πάνω στην άλλη,το ίδιο συνέβαινε και με τα γράμματα.Έκανα στο νοσοκομείο τις ειδικές ενέσεις στα μάτια για αρκετό χρονικό διάστημα. Η όραση μου δεν βελτιώθηκε παρά μόνον η εκφύλιση έγινε ξηράς μορφής. Είχα στερηθεί πολύ το διάβασμα γιατί ως βιολόγος μου αρέσει να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στην επιστήμη μου,αλλά και γενικά να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία. Ένιωθα απελπισία και είχα συνεχή εκνευρισμό γιατί αισθανόμουν ανήμπορη να κάνω πολλά πράγματα.
Μετά από καιρό εντελώς τυχαία είδαμε μια μέρα στην τηλεόραση την κυρία Τατιάνα Σκούταρη να δίνει συνέντευξη για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Εξηγούσε πως ακόμα και αν η όραση είναι πολύ μειωμένη,υπάρχουν ειδικά γυαλιά που μπορούν να βοηθήσουν.Για πρώτη φορά ακούγαμε οικογενειακώς ότι υπάρχει λύση για το πρόβλημα μου,ψάξαμε στο internet και διαβάσαμε και άλλες πολλές συνεντεύξεις και δημοσιευμένα άρθρα της.
Κλείσαμε αμέσως ραντεβού και ταξιδέψαμε από την Θεσσαλονίκη για να με εξετάσει. Μου σύστησε ειδικά γυαλιά έξ Αμερικής που δεν τα έβρισκα πουθενά αλλού,ούτε σε γιατρούς,ούτε σε καταστήματα οπτικών.
Η ΧΑΡΑ μου ήταν πολύ μεγάλη που με την πρώτη πήρα ένα κείμενο και άρχισα να διαβάζω ξανά σαν να μην έχω πρόβλημα. Έκτοτε διαβάζω τα πάντα: βιβλία,εφημερίδες,περιοδικά ακόμα και τις οδηγίες των φαρμάκων που έχουν πολύ μικρά γράμματα.Μπορώ και περνάω την κλωστή στη βελόνα και να ράβω όπως παλιά!
Μέσα σε έξι μήνες η όραση μου βελτιώθηκε αισθητά.Νιώθω ξανά αυτόνομη ,ανέκτησα αυτοπεποίθηση και διάθεση για ζωή. Μαζί με μένα άλλαξε η ζωή και της οικογένειας μου που με βλέπουν χαρούμενη,αισιόδοξη και δραστήρια όπως πάντα ήμουν.

Ελένη Γούνη - Αθήνα

ατροφία οπτικού νεύρουΠριν από 23 χρόνια διαγνώστηκα με ατροφία του οπτικού νεύρου εξαιτίας κάποιας ασθένειας και έχασα σχεδόν εξ ολοκλήρου την όραση μου. Από εκεί που ήμουν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος η ζωή μου άλλαξε εντελώς και πλέον δεν μπορούσα να κάνω τίποτα...
Το 1997 έπειτα από σύσταση επισκέφτηκα την κα Σκούταρη η οποία αφού με εξέτασε μου παρήγγειλε στην Αμερική ειδικά οπτικά βοηθήματα για να βελτιώσω την όραση μου. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑ!
Στην αρχή ξεκίνησα με το διάβασμα καταβάλλοντας προσπάθεια, σύντομα όμως τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Αργότερα απέκτησα γυαλιά και για μακριά και από τότε η καθημερινότητα μου άλλαξε εντελώς, μπορώ και κάνω όλες μου τις δουλειές ξανά.
Η κα Σκούταρη με παρακολουθεί εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια και χρειάστηκα μόνο μια φορά το 2011 να πάρω καινούργια γυαλιά γιατί είχαν φθαρεί από τη συνεχή χρήση. Η βελτίωση της όρασης μου με βοηθάει να ΖΩ!

 
 
 
Αναστασία Μαγκριώτου - Θεσσαλονίκη

ωχρά κηλίδαΠριν 5 χρόνια αμέσως μετά την εγχείρηση που έκανα του καταρράκτη ο γιατρός διέγνωσε αλλοιώσεις στην ωχρά κηλίδα και μου είπε ότι χρειάζεται να κάνω ενέσεις στα μάτια μου.
Πηγή που θεωρώ πολύ αξιόπιστη και σχετική με το χώρο, μου συνέστησε πριν κάνω οτιδήποτε να εξεταστώ από την κα Σκούταρη στην Αθήνα. Από την κα Σκούταρη πληροφορήθηκα ότι έχω την "ξηρά" μορφή και ότι οι ενέσεις γίνονται μόνον στην "υγρά" μορφή, έτσι δεν έκανα ποτέ ενέσεις.
Παρακολουθούμαι συστηματικά από την κα Σκούταρη η οποία θεωρώ ότι με έσωσε από φοβερή ταλαιπωρία, έξοδα και περαιτέρω περιπέτειες υγείας που θα μου προκαλούσαν ανεύθυνες θεραπείες.
Θεωρώ την κα Σκούταρη αυθεντία στο χώρο.

 
 
 
 
 
 
 
 
Κώστας Μπένιας - Τρίκαλα

συγγενής καταρράκτηςΌταν ήμουν 2 μηνών διαγνώστηκα με συγγενή καταρράκτη και στα δύο μου μάτια. Λίγους μήνες μετά από την επέμβαση του καταρράκτη που έκανα, παρουσίασα γλαύκωμα και πίεση στο ένα μάτι το οποίο αρχικά αντιμετωπίστηκε με κολλύρια και laser.Η πίεση όμως δεν έπεφτε και έκανα τελικά μια αποτυχημένη επέμβαση στην Ελλάδα. Οι γονείς μου με πήγαν στην Αγγλία όπου τελικά έκανα μια επιτυχημένη επέμβαση. Σταδιακά σταμάτησα και τα κολλύρια. Η όραση μου όμως ήταν πολύ χαμηλή,πηγαίνοντας στο σχολείο ούτε στον πίνακα μπορούσα να δω, ούτε έβλεπα να διαβάσω τα σχολικά βιβλία και φυσικά ούτε να κινηθώ ελεύθερα ήμουν ικανός.
Το 2007 εξετάστηκα από την κα Σκούταρη έπειτα από παραπομπή του οφθαλμίατρου επειδή είναι η πλέον ειδική για να με βοηθήσει να δω ξανά. Μου χορήγησε ειδικά βοηθήματα χαμηλής όρασης. Είδα μεγάλη διαφορά, εδώ και χρόνια διαβάζω πολύ εύκολα, χρησιμοποιώ tablet, βλέπω τηλεόραση και κινούμαι άνετα. Εχει αλλάξει η ζωή μου πάρα πολύ. Νιώθω πολύ όμορφα και έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα αφού φέτος θα δώσω Πανελλήνιες.

 
 
 
Χρυσούλα Καστελλιανάκη - Λασίθι Κρήτη

οπτικό νεύροΤο 1997 εμφάνισα ενδοκρανιακή υπέρταση που δημιούργησε οίδημα και αιμορραγία των οπτικών θηλών και έτσι καταστράφηκαν σχεδόν τα οπτικά νεύρα και των δύο ματιών. Νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό όπου έκανα τρεις επεμβάσεις για την ενδοκρανιακή υπέρταση και παράλληλα παρακολουθούσαν την όραση μου.Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω πάρα πολύ όραση και επιπλέον απέκτησα και έντονη φωτοφοβία Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω καθόλου,να ξεχωρίσω πρόσωπα, να δω τηλεόραση και φυσικά να διαβάσω.
Έπειτα από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας και στεναχώριας, τον Ιούλιο του 2015 πήγα στην Αθήνα στην κα Σκούταρη που μου τη σύστησε κάποιος ασθενής που τον είχε βοηθήσει πολύ. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες της και χρησιμοποιώ τα γυαλιά 9 μήνες τώρα και η οπτική μου οξύτητα έχει ήδη αυξηθεί 75%! Με τα κατάλληλα γυαλιά που μου έδωσε η κα Σκούταρη μπορώ και κυκλοφορώ ελεύθερα(δεν πέφτω πια στα σκαλοπάτια), αντιμετωπίζω και την φωτοφοβία μιας και δεν έχω πια το πρόβλημα που είχα στο έντονο φως και στον ήλιο. Είμαι πολύ χαρούμενη, έχει αλλάξει η ψυχολογία μου μαζί και η ζωή όλης της οικογένειας που μπορώ ξανά να φροντίσω.

Παναγή Ελένη - Αθήνα

Panagi EleniΤο φθινόπωρο του 2012 μετά από επέμβαση καταρράκτη στο αριστερό μου μάτι,άρχισα να βλέπω τις ευθείες γραμμές σαν καρδιογράφημα.Πολύ σύντομα η όραση μου μειώθηκε ραγδαία και έβλεπα και δύο μικρά σύννεφα. Διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρός μορφής σε προχωρημένο στάδιο και έκανα ενέσεις όπως μου σύστησαν οι γιατροί,αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Το 2014 πήγα στην Ειδική Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη και ξεκίνησα να εξασκώ το αριστερό μου μάτι με τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης παρ'ότι η όραση μου τότε ήταν μόλις 1/10,τώρα έχει ξεπεράσει τα 2/10.
Το Δεκέμβριο του 2015 παρουσιάστηκε και στο δεξί μου μάτι υγρά εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.Με την καθοδήγηση της κας Σκούταρη κινήθηκα γρήγορα και έκανα ενέσεις στο μάτι ενώ παράλληλα πήρα αμέσως ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης και άρχισα τις ασκήσεις και με αυτό το μάτι. Έτσι η όραση μου ενώ είχε πέσει στα 4/10 πριν ξεκινήσω τις ασκήσεις με το βοήθημα χαμηλής όρασης,τώρα έχω 8/10 και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Είμαι 89 ετών αλλά πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.Είμαι ενεργητικός άνθρωπος και θέλω να μπορώ να κυκλοφορώ μόνη μου όπως τώρα,να βλέπω τηλεόραση και να εξασκώ το χόμπι μου το πλέξιμο. Με την κα Σκούταρη δίπλα μου πιστεύω ότι θα εξακολουθώ να βλέπω καλά και να εμψυχώνομαι για βελτίωση.

Τσοτσορός Δημήτριος - Κύμη Εύβοιας
Ά Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού,συνταξιούχος

TsotsorosΠρο 5ετίας έπειτα από εγχείρηση καταρράκτη διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγράς μορφής και μου σύστησε ο γιατρός μου να κάνω ενδοφθάλμιες ενέσεις τις οποίες εξακολουθώ να κάνω μέχρι σήμερα.
Το 2013 τελείως ξαφνικά παρουσιάστηκε αιμάτωμα στο αριστερό μου μάτι με αποτέλεσμα να χάσω το 99% της όρασης μου από αυτό το μάτι.Έκτοτε μου ήταν αδύνατον να διαβάσω ή να γράψω ούτε μια λέξη. Πριν δύο χρόνια περίπου μου σύστησαν να εξεταστώ από την Οπτομέτρη κα Τατιάνα Σκούταρη η οποία ειδικεύεται στη χαμηλή όραση και προμηθεύτηκα ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης το οποία με βοήθησε να διαβάζω και να γράφω. Μπόρεσα να διαβάσω ξανά πολλά και πολυσέλιδα βιβλία. Επίσης κατάφερα να μην παραιτηθώ από διάφορες μικρο εργασίες και λεπτό δουλειές μέσα στο σπίτι μιας και "πιάνουν" τα χέρια μου. Ξανάγινα ενεργός όπως πρώτα και μπορώ και συντηρώ το σπίτι μου. Στη σημερινή επίσκεψη η κα Σκούταρη με βρήκε σαφώς βελτιωμένο. Ακολουθώ όλες τις οδηγίες και συμβουλές που μου δίνει και βελτιώνομαι σταδιακά.

 
 
Κοκκινάκης Γιώργος - Αθήνα
Δημόσιος υπάλληλος

KokkinakisΣτο πρώτο έτος φοίτησης μου στο Πανεπιστήμιο συνειδητοποίησα πως δεν έβλεπα ιδιαίτερα καλά. Δύο χρόνια αργότερα το πρόβλημα έγινε τόσο έντονο που δεν μπορούσα πλέον να παρακολουθήσω τα μαθήματα ακόμα και αν καθόμουν στα μπροστινά έδρανα. Επισκέφτηκα δύο οφθαλμιάτρους που όμως δεν μου βρήκαν κάποιο πρόβλημα στα μάτια και έτσι πήγα και σε τρίτο ο οποίος με παρέπεμψε σε νευρολόγο όπου και διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η όραση μου συνεχώς χειροτέρευε και δυστυχώς δεν μπορούσα πια να πάω στο γήπεδο για να παρακολουθήσω αγώνα ποδοσφαίρου. Στη δουλειά μου δεν ανταπεξερχόμουν σωστά και αυτό με στεναχωρούσε πολύ.
Το 2005 ο πατέρας μου διάβασε μια συνέντευξη της κας Σκούταρη στην εφημερίδα και την επισκέφτηκα αμέσως για να με βοηθήσει ως ειδική.
Μου έβαλε φακούς επαφής και μου έδωσε γυαλιά χαμηλής όρασης για κοντινές και για μακρινές αποστάσεις.
Έκτοτε μπορώ όχι μόνον να διαβάζω, αλλά και να εργάζομαι άνετα. Η όραση μου μέσα στον πρώτο χρόνο διπλασιάστηκε. Παρακολουθώ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που τόσο μου αρέσουν στην τηλεόραση καθισμένος σε απόσταση χωρίς να χρειάζεται να κολλήσω το πρόσωπο μου στην οθόνη.
Σήμερα η όραση μου έχει υπερδιπλασιαστεί και έχει αλλάξει η ζωή μου.

Σκαρπέτης Θεοφύλακτος - Χρυσάνθιο Ακράτας

SkarpetisΠριν από αρκετά χρόνια διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στο δεξί μου μάτι και κροταφική αρτιρίτιδα στο αριστερό μου.Οι οφθαλμίατροι με ενημέρωσαν πως δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν και πως η όραση μου συνεχώς θα μειώνεται.Ετσι και έγινε.Με την πάροδο του χρόνου δυσκολευόμουν να κατέβω σκαλιά και έπεφτα συχνά,δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τους γνωστούς μου στο δρόμο,ούτε να κλαδέψω το αμπέλι μου.
Πριν από ένα χρόνο περίπου είδα μια συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση η Κα Τατιάνα Σκούταρη και αποφάσισα να την επισκεφτώ.
Πήρα ένα βοήθημα χαμηλής όρασης για κοντά και άρχισα να εξασκώ το δεξί μου μάτι που είχε τότε όραση λίγο περισσότερο από 3/10.Τώρα από το μάτι αυτό η όραση μου έφτασε στα 9/10,βλέπω δηλαδή σχεδόν φυσιολογικά.Η καθημερινότητα μου άλλαξε,μπορώ και μετακινούμαι μόνος μου χωρίς συνοδό,ασχολούμαι ξανά με εργασίες που μου αρέσουν και τα καταφέρνω μια χαρά.Σήμερα που έκανα τον τακτικό μου έλεγχο στην Κα Σκούταρη με συμβούλεψε να εξασκήσω και το αριστερό μου μάτι για να μπορέσω να αύξησω την όραση μου και από αυτό.

Σιδέρη Φλώρα - Μήλος

SideriΠρο 20ετίας,σε ηλικία 40 ετών σε έναν τυπικό οφθαλμολογικό έλεγχο,διαπιστώθηκε πως έχω εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ξηράς μορφής και στα δυό μάτια. Αρχικά η μείωση της όρασης ήταν μικρή,με την πάροδο του χρόνου όμως η όραση μου μειώθηκε πολύ.Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω στην τηλεόραση ξένη ταινία,να ξεχωρίσω τα πρόσωπα των γνωστών από απόσταση,να διαβάσω και φυσικά ούτε να βελονιάσω. Ρώτησα αν στο εξωτερικό θα μπορούσα να βοηθηθώ και μου είπαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Το 2014 σε μία εκπομπή στην τηλεόραση είδα σε μια συνέντευξη την Ειδική Οπτομέτρη Κα Τατιανα Σκούταρη να εξηγεί πως μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας με γυαλιά χαμηλής όρασης από την Αμερική και έτσι την επισκέφτηκα αμέσως.ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ,ΕΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΩ ΧΡΟΝΙΑ...Μπορώ ξανά και κυκλοφορώ άνετα,ξεχωρίζω τα πρόσωπα των οικείων μου,βλέπω να ράψω και να διαβάσω,όλα αυτά εκπαιδεύοντας τα μάτια μου με τη χρήση των ειδικών γυαλιών τα οποία αύξησαν την όραση μου. Μετά από σύσταση της Κας Σκουταρη,προμηθεύτηκα πριν λίγους μήνες και ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης για μακριά που μου δίνει 95% όραση,το οποίο χρησιμοποιώ για πολύ μακρινές αποστάσεις και επίσης για να διαβάζω τους υπότιτλους στις ξένες ταινίες στην τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτήν την εξέλιξη και που μπορώ να βοηθήσω και τα εγγόνια μου στο διάβασμα που πριν δεν μπορούσα.

Παπαναστασίου Σωκράτης - Λεμεσός Κύπρος
Μηχανικός

PapanastasiouΣτα 25 μου χρόνια διαγνώστηκα με κερατόκωνο.Ο γιατρός που με παρακολουθούσε δεν μπορούσε να μου δώσει κάποια λύση με γυαλιά και έτσι επισκέφτηκα άλλους 8 περίπου οφθαλμιάτρους.Μου συνταγογράφησαν γυαλιά και φακούς επαφής και εξυπηρετήθηκα κάπως για μερικά χρόνια. Ο κερατόκωνος στην πορεία χειροτέρευε και το πρόβλημα μου γινόταν όλο και πιο σοβαρό.Όποτε φορούσα τα γυαλιά μου στη δουλειά,δυσκολευόμουν πάρα πολύ και με έπιανε πονοκέφαλος.Δεν έβλεπα καλά.Το βράδυ ήταν αδύνατον να οδηγήσω φορώντας τα γυαλιά και συνέχεια παραπονιόμουν.Ένας θείος μου γιατρός έψαξε και βρήκε την Κα Σκούταρη που είναι ειδική Οπτομέτρης και αποφάσισα να ταξιδέψω στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2016. Έφτιαξα τους φακούς επαφής που μου σύστησε και είδα αμέσως βελτίωση στην όραση μου.Μου έδωσε και γυαλιά και η διαφορά ήταν τεράστια.Τώρα μπορώ να πάω άνετα στο εργοτάξιο χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς και να οδηγήσω βράδυ.Οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν και βλέπω πολύ καθαρά.Η ποιότητα της ζωής μου βελτιώθηκε αφάνταστα. Από τότε επισκέπτομαι την Κα Σκούταρη για επανέλεγχο μια φορά το χρόνο.

Παπαθεοδοσίου Ευαγγελία - Κατερίνη

PapatheosdosiouEavaggeliaΤο 2007 ξαφνικά άρχισα να βλέπω στραβές τις ευθείες γραμμές και θορυβήθηκα,το παρατήρησα κοιτάζοντας το κουρτινόξυλο στο παράθυρο που το έβλεπα κυματιστό. Πήγα στον οφθαλμίατρο ο οποίος διέγνωσε ξηράς μορφής εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.Με τον καιρό δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω καμία ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι,δεν μπορούσα να δω τηλεόραση,να διαβάσω και τα πάντα γινόνταν όλο και πιο θαμπά. Το 2011 ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα βοηθήματα χαμηλής όρασης που μου έδωσε η ειδική Οπτομέτρης Κα Τατιάνα Σκούταρη,έπειτα από εξέταση που κράτησε περισσότερο από μία ώρα.Από τότε η όραση μου καθάρισε πολύ,έπαψα να βλέπω θαμπά,μπορώ και διαβάζω,χρησιμοποιώ τις ηλεκτρικές συσκευές άνετα,ξεχωρίζω τους γνωστούς μου στο δρόμο και παρακολουθώ τηλεόραση από απόσταση φορώντας ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης οπού καταφέρνω να διαβάζω και τους υπότιτλους στις ξένες ταινίες που μου αρέσει να βλέπω. Άλλαξε η ζωή μου!

Ζήσης Γεώργιος - Αθήνα

ZisisΑπό την ηλικία των 30 ετών άρχισα να ψάχνομαι με τα μάτια μου γιατί καταλάβαινα πως ότι γυαλιά και να έβαζα η όρασή μου δεν ήταν ικανοποιητική. Στα 37 μου διαγνώστηκα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, όταν ήδη είχα χάσει ολοκληρωτικά την κεντρική όραση από το αριστερό μου μάτι.Ευτυχώς το δεξί μάτι ήταν σε καλύτερη κατάσταση.Επισκέφτηκα περίπου 40 οφθαλμιάτρους χωρίς να καταφέρει κανείς να μου δώσει γυαλιά με τα οποία να δω καλύτερα. Το μόνο που μου έλεγαν και επαναλάμβαναν,ήταν πως η επιστήμη προχωράει και να κάνω υπομονή... Το 2015 είδα τυχαία στην τηλεόραση μια συνέντευξη της Κας Σκούταρη και έτσι την επισκέφτηκα αμέσως.Αφού με εξέτασε όπως κανείς μέχρι σήμερα,μου έδωσε ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης και άρχισα να εκπαιδεύω το δεξί μου μάτι.Σύντομα η οπτική μου οξύτητα ανέβηκε και μπορώ και οδηγώ πια και εκτός Αθηνών και να πάω ταξίδια που δεν μπορούσα χρόνια τώρα και περιοριζόμουν αναγκαστικά στις κοντινές και απαραίτητες διαδρομές.Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που έχει αλλάξει εντελώς η καθημερινότητα μου.Ξεκίνησα να ασκώ και το αριστερό μου μάτι.Στη δουλειά βλέπω ακόμα και τα πιο μικρά καλώδια καθώς και όλες τις λεπτομέρειες.Πρόσφατα έφτιαξα και απλά γυαλιά πρεσβυωπίας με τα οποία μπορώ και διαβάζω πολύ μικρά γράμματα και οδηγίες. Προσπαθώ μαζί με την Κα Σκουταρη και έχω την απόλυτη σιγουριά πως θα τα πηγαίνω πάντα πολύ καλά.

Τριανταφύλλου Παρασκευή - Ρόδος

Από μωρό οι γονείς μου αντιλήφθηκαν ότι είχα πρόβλημα στην όραση μου και στην ηλικία των 2 ετών έβαλα τα πρώτα μου γυαλιά. Διαγνώστηκα με νυσταγμό,στραβισμό,υπερμετρωπία και αστιγματισμό. Επισκέφτηκα πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους οφθαλμιάτρους,με πήγαν και σε Πανεπιστημιακές κλινικές και το μόνο που με συμβούλευαν ήταν να κάνω επέμβαση μετά τα 20.Ωστόσο η καθημερινότητα μου είχε όλο και πιο μεγάλες δυσκολίες,δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω πουθενά μόνη μου,να δω μια τιμή σε ένα προϊόν κ.α. Το 2013 εξετάστηκα από την ειδική Οπτομέτρη Κα Τατιάνα Σκούταρη και προμηθεύτηκα ένα ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης .Όταν την πρωτοεπισκέφτηκα είχα πάει με "σπασμένα" φτερά και επειδή μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι οι γιατροί είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να βοηθηθώ και να δω καλύτερα,είχα κάποιες αμφιβολίες,μέχρι που άρχισα να βλέπω τα πρώτα αποτελέσματα.Αναπτερώθηκα,άλλαξε η ψυχολογία μου εντελώς,πάντα προς το καλύτερο.Τώρα μπορώ και βοηθώ στην οικογενειακή επιχείρηση και νιώθω χρήσιμη,ξεχωρίζω τις λεπτομέρειες και κυκλοφορώ άνετα μόνη μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και συνεχίζω την προσπάθεια.

Μουτουσίδου Λαμπρινή - Αλεξανδρούπολη

Στην τελευταία τάξη του Λυκείου δυσκολευόμουν να δω στον πίνακα,αργότερα ως φοιτήτρια νοσηλευτικής όχι μόνον δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα αλλά δυστυχώς ούτε να διαβάσω καλά-καλά μπορούσα γιατί έχανα τις σειρές και αναγκαζόμουν να διαβάζω με πολύ αργό ρυθμό. Οι οφθαλμίατροι διέγνωσαν πως είχα τη νόσο Stargardt's. Παρ´όλες τις φοβερές δυσκολίες,μπόρεσα και εργάστηκα στον τομέα μου για είκοσι χρόνια.Η όραση μου όμως μειωνόταν συνεχώς και αναγκάστηκα να παραιτηθώ γιατί δεν τα κατάφερνα πια. Από το 2008 με παρακολουθεί η Οπτομέτρης Κα Τατιάνα Σκούταρη και χρησιμοποιώ τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης,ανέκτησα όραση και ποιότητα ζωής. Διαβάζω,βλέπω το θερμοστάτη και ανάβω το καλοριφέρ,ταξιδεύω μόνη μου στην Αθήνα και μετακινούμαι χωρίς να χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός. Προπάντων, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί η όραση μου έχει βελτιωθεί τόσο που έγινα ξανά αυτόνομη.

Ντιέξη Χριστίνα - Πόρος Τροιζηνίας

NtiexiΠρο 5ετίας άρχισα να μη βλέπω καλά από το δεξί μου μάτι.Έβλεπα μια μαύρη κηλίδα μπροστά μου που με εμπόδιζε πολύ να δω.Ο οφθαλμίατρος διέγνωσε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μου σύστησαν να κάνω ενέσεις στο μάτι και έκανα δύο. Μετά από αυτό μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα άλλο για την περίπτωση μου και απλά να το παρακολουθώ. Ένας γνωστός μου σύστησε την Κα Σκούταρη και πήγα να εξεταστώ μήπως και ακούσω κάτι διαφορετικό.Μου έδωσε βοήθημα χαμηλής όρασης και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εξαφανίστηκε η μαύρη κηλίδα που τόσο με ενοχλούσε,μπορώ και διαβάζω και τα πιο μικρά γράμματα και ξεχωρίζω πρόσωπα και πράγματα από απόσταση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη,κλείνω το αριστερό μου μάτι και ανακαλύπτω πόσο καλύτερα βλέπω από το δεξί. Είναι ακόμα αρχή...όπως μου είπε η Κα Σκούταρη η όραση μου θα βελτιωθεί σύντομα πολύ.

Πολίτης Ιωάννης - Βόλος

PolitisIoannisΠριν από περίπου 10 χρόνια,έπειτα από επέμβαση καταρράκτη ανακάλυψα μετά από επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ότι πάσχω από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Άρχισα να βλέπω μαύρα στίγματα και κάποιες στιγμές έβλεπα ελάχιστα.Αναγκαζόμουν να καθήσω μπροστά στην τηλεόραση για να αναγνωρίσω τα πρόσωπα και σταμάτησα να διαβάζω. Πήγα και σε άλλους οφθαλμιάτρους τόσο στο Βόλο,όσο και στη Θεσσαλονίκη σε καθηγητές αλλά δυστυχώς δεν μου έδωσαν καμία λύση,έλεγαν δεν γίνεται τίποτα,μάλιστα ένας από αυτούς με καταρράκωσε ψυχολογικά αφού με αποκάλεσε "στραβό"... Μιά μέρα, είδε η κόρη μου την Οπτομέτρη Κα Τατιάνα Σκούταρη στην τηλεόραση και κανονίσαμε ραντεβού για να με εξετάσει. Πήρα το ειδικό βοήθημα χαμηλής όρασης και ξεκίνησα την προσπάθεια μου με πολλή όρεξη.Σιγά-σιγά άρχισα να βλέπω όλο και πιο καθαρά,μπορώ να βιδώνω ακόμα και βίδα,να δω τηλεόραση και να διαβάσω,περπατάω άνετα χωρίς να φοβάμαι πια. Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και ο βασικός λόγος είναι η σημαντική βελτίωση της όρασης μου.

Κύρκου Όλγα

KyrkouΤο 1994 έκανα laser μυωπίας γιατί είχα υψηλή μυωπία. Το 2002 ξαφνικά άρχισε να μειώνεται η όραση μου και υπέθεσα πως ανέβηκε πάλι η μυωπία μου.Δυστυχώς όμως ανακάλυψα πως απέκτησα πρόβλημα στην ωχρά κηλίδα και πως η όραση μου όπως με ενημέρωσαν οι Οφθαλμίατροι,θα μειωνόταν κι άλλο. Το 2005 έκανα επέμβαση καταρράκτη μήπως και βοηθηθώ,αλλά δεν έγινε τίποτα. Σιγά σιγά έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να διαβάσω και να γράψω,όπως επίσης δεν αναγνώριζα τους γνωστούς μου στο δρόμο και το χειρότερο,δεν μπορούσα να κατέβω σκαλοπάτια. Το 2010 είδα στο κανάλι του Αντέννα στην εκπομπή του Κυρίου Παπαδάκη,την Κυρία Λιάνα Κανέλλη να λέει για το πόσο βοηθήθηκε η αδελφή της από την Οπτομέτρη Κυρία Τατιάνα Σκούταρη. Έκλεισα αμέσως ραντεβού και με εξέτασε η Κυρία Τατιάνα Σκούταρη και από τότε ξεκίνησα εντατική εξάσκηση με τα ειδικά γυαλιά χαμηλής όρασης που μου έφερε από την Αμερική. Με την προσπάθεια είδα τεράστια βελτίωση.Μετά τα δύο πρώτα χρόνια μου έδωσε και απλά γυαλιά,μακρινά και κοντινά με τα οποία έφτασα να βλέπω 9/10 από το ένα μάτι και 10/10 από το άλλο. Η ζωή μου έγινε όπως παλιά,πριν παρουσιαστεί δηλαδή το πρόβλημα στα μάτια μου. Χάρη στην Οπτομέτρη Κυρία Τατιάνα Σκούταρη βλέπω τόσο καλά που νιώθω πως ξαναγεννήθηκα.Την ευχαριστώ πολύ!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη περιήγηση στον ιστότοπο.